De sprekers

Ir. Simon Rozendaal


Simon Rozendaal is wetenschapsjournalist, schrijver en programmamaker. Hij werkte o.a. bij het NRC Handelsblad waar hij aan de wieg stond van de Wetenschapsbijlage. Later werd hij wetenschapsredacteur bij het weekblad Elsevier.

Uitgebreide presentatie van Simon Roozendaal 

Prof. dr. David Smeulders


David Smeulders is hoogleraar energietechnologie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij studeerde Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft en promoveerde in Eindhoven aan de faculteit Technische Natuurkunde. Hij is lid van de NERA (Netherlands Energy Research Alliance) en wetenschappelijk directeur van het 4TU Resilience Center.

Interview met Eindhovens Dagblad: Nu van het gas leidt tot meer CO2

Faculteit Energie Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven

Interview met RTLZ over de onwenselijkheid van biomassa

Ir. Theo Wolters

Ingenieur TU Delft; onderzoeker, spreker en publicist over energie en klimaat.
 voorzitter van Stichting Milieu, Wetenschap & Beleid; initiatiefnemer en mede-auteur van “De kosten van het Energieakkoord”; actief in de Stichting Thorium MSR (thorium molten salt reactor).
 Neemt koel en berekenend deel aan het klimaat- en energiedebat, met de nadruk op feiten in het debat en realisme in het beleid. Wars van symboolbeleid en utopisch denken.

Studium Generale over de energietransitie

Studium Generale over thorium MSR (gesmolten zout reactor)

Donald Kreiken, Msc

Na een studie aan het Amsterdam University College en een master in milieu-economie, werkte Donald met zonne-energie in Rwanda en het slim gebruik maken van thuis-batterijen in Duitsland. Hij werkt sinds een aantal jaren voor netbeheerder TenneT waar wij zich bezighoudt met de ontwikkeling van het Europese wet- en regelgeving rondom klimaat- en energiebeleid. Naast zijn werk is hij actief als bestuurslid voor Liberaal Groen (denktank, thematisch netwerk VVD) en als bestuurder voor Klimaat- en Energiekoepel (KEK), een organisatie van young professionals die meewerken aan het Klimaatakkoord.

De Klimaatkoepel, jonge professionals die werken aan energie- en klimaatvraagstukken

Discussie over de Green Deal van de Europese Commissie in het programma Na het Nieuws

Opiniestuk in het Parool in antwoord op de stelling van wethouder Dijksma dat Amsterdam in 2030 helemaal op elektriciteit rijdt